Vint​hers

Tankefeltterapi EFT

Tankefeltterapi bruges i stigende grad i Danmark og kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med psykologisk samtaleterapi. Resultatet er en forbløffende effektiv behandling, der hurtigt og smertefrit fjerner fysiske smerter eller tanker og oplevelser, som er ubehagelige.

I tankefeltterapi benyttes der ikke nåle eller massage, men derimod en meget let tappen med fingrene på kroppens energibaner – i ansigtet, oven på hovedet, på overkroppen, på hænderne og på fingrene – samtidigt med at den, der behandles, fokuserer på sit ubehag.

Børn elsker tankefeltterapi.Der er to forskellige måder at udføre tankefeltterapi på. Jeg lærer børnene den metode, som kaldes EFT (Emotionel Freedom Technic) Børnene lærer hurtigt at tappe de rigtige punkter, og mærker hurtigt en effekt.

Hele fidusen i EFT er at man fokuserer på et ubehageligt øjeblik. Netop det at være tilbage i det øjeblik der var fx skræmmende, forfærdeligt, chokerende, nedladende eller ydmygende kan få følelsen til at gå væk. Barnet har oplevet en situation engang, som barnet ikke har kunnet rumme. Derfor forsvinder bevidstheden væk i det øjeblik, og man føler sig ligesom ude af sig selv. Det er disse øjeblikke, der bliver bearbejdet i EFT. Efter behandling bliver lignende øjeblikke ikke trigget mere, da der nu er ro på reptilhjernen i forhold til problemet. Fx har et barn måske oplevet,at alle de andre børn i klassen grinede engang, da barnet læste forkert og have svært ved det. Hver gang vil reptilhjernen advare mod denne fare kan opstå igen, og barnet kan så overhovedet ikke læse. Ved at arbejde med den første gang alle grinede, da der blev læst op, kan reptilhjernen slippe denne overlevelses-refleks og barnet får nemmere ved at læse op i klassen.

I tankefeltterapien tænkes krop/tanke/følelse som en helhed og det gør, at behandlingen ofte er meget hurtig og effektiv.

Selve behandlingen

Under behandlingen er det vigtigt, at de spørgsmål, jeg stiller, giver dig størst mulig ubehag. Det lyder ikke så rart, men det er afgørende at kunne mærke følelsen i kroppen. Jo større ubehag, jo hurtigere når vi målet for behandlingen, som er at få det bedre eller helt slippe af med det problem, som du kom med. Derudover kan de smerter, der er tilknyttet følelsen, formindskes og helt forsvinde.

Den første behandling tager ca. halvanden time for voksne og cirka en time for børn, da vi lige skal tales os ind på problematikken. Efterfølgende tager en behandling ca. en time for både børn og voksne. 

Jeg anbefaler normalt 5 behandlinger og ud over behandlingen lærer du teknikker til at hjælpe dig selv ud af ubehag.  Alt efter hvilke problematikker, der er tale om, vælger nogle klienter at komme hos mig ind imellem og få en behandling og få genopfrisket teknikkerne til brug derhjemme.

Når problemet drejer sig om fysiske smerter som fx mavepine, ondt i ryggen og så videre, har jeg rigtig god erfaring med at kombinere tankefeltterapi med metasundhedsanalyse.

Jeg hjælper

 børn med at få en større livskvalitet
 forældre til at slippe bekymringer i forhold til deres børn
 børn, der har det svært

Eksempler på behandlingstyper

Jeg behandler aller typer af mennesker i alle aldre. Jeg vil dog fremhæve nogle typer af behandling, som jeg har særlig god erfaring med:

Børn

Jeg behandler børn for skolefobi og lav selvtillid i forhold til kammerater, fag eller begge dele. Derudover er der mange børn, der behandles for hyppige mareridt og angst for at sove ude. 

Som forælder til et barn i behandlingsforløb, må du regne med muligvis selv at skulle modtage behandlinger, i forbindelse med barnets forløb, for at skabe en forandring.

Forældre

Det kan være svært at være forældre. Vi har alle bekymringer omkring vores børn, men dine bekymringer kan faktisk fastholde dit barn i mistrivsel. Barnet kan mærke, at du er bange for, at det ikke kan klare sig og det fører til mindre selvværd hos barnet eller den unge.

Effektiv behandling af børn og unge involverer ofte forældrene i behandlingsforløbet. Jeg har god erfaring med forældrebehandling og har på den måde hjulpet mange familier til bedre trivsel og større livskvalitet.

Barn, som gerne vil lære at sove ude

Barnet ser sig selv foran en trappe med 4 trin. Barnet bliver i fantasien placeret på trin 4. Målet er at sove hos veninden Lena.

I tankefeltcoaching går man fra målet baglæns og ser på de forhindringer, der står i vejen for at nå målet. Disse forhindringer i sindet behandles trin for trin med tankefeltterapi, indtil klienten kan gå op ad trappetrinene uden forhindringer i sit indre.

Trin 4: Barnet forestiller sig i detaljer, at det sover hos Lena. Alle skønne følelser bliver beskrevet, Alt hvad de gør, snakker om.
Trin 3: Lige inden barnet når trin 4, hvor er det så fx på vej op ad indkørslen til Lena. Her siger vi, at følelsen af at få trang til at vende om og køre hjem til mor og far altid er fremherskende. Denne følelse bearbejdes med EFT.
Trin 2: Hvor er barnet når det er på trin 2. I mit tænkte eksempel kan det være, at frygten får at vende om i indkørslen hos Lena er så stor, at barnet har følelsen af: " Jeg kan ligeså godt blive hjemme." Denne følelse bearbejdes.
Trin 1: Lena ringer og spørger om de skal sove sammen. Barnet har måske en følelse af ikke at turde sige nej for ikke at skuffe/svigte Lena. Denne følelse bearbejdes.

Nu står barnet i sin fantasi foran det første trappetrin. Alle trappetrin er blevet bearbejdet, så barnet kan nu se målet uden frygt.

Voksen, som gerne vil lære at spise sundere i dagligdagen pga. diabets

Klienten ser sig selv foran en trappe med 4 trin. Klienten bliver i sin fantasi placeret på trin 4. Målet er nået fx: ”at spise sundt og bevidst på grund af diabetes.”

I tankefeltcoaching går man fra målet baglæns og ser på de forhindringer, der står i vejen for at nå målet. Disse forhindringer i sindet behandles trin for trin med tankefeltterapi, indtil klienten kan gå op ad trappetrinene uden forhindringer i sit indre.

Trin 4: Øverst er målet, som klienten skal nå. Lad os sige at klienten gerne vil opnå at spise bedre i dagligdagen på grund af diabetes. Klienten forestiller sig, at han/hun når dette mål. Klienten sidder med lukkede øjne, og ser at målet er opnået i detaljer. Der skal være en lykkelig følelse, fordi målet om gode kostvaner i hverdagen er nået.Der behandles samtidigt med tankefeltterapi.
Trin 3: Et trin baglæns på trappen. Klienten mister samværet med vennerne foran tv’et, hvor hygge og samhørighed fx kommer gennem indtagelse af fastfood.Dette ubehag: At miste samværet med vennerne, behandles med traditionel tankefeltterapi.
Trin 2: ”Jeg kan ikke klare at ændre kostvaner, for jeg har ikke tid i min hverdag.”Denne overbevisning behandles med traditionel tankefeltterapi.
Trin 1: ”Jeg har prøvet at spise sundt så mange gange. Jeg kan ikke, og jeg orker ikke at blive skuffet over mig selv igen.”Denne tanke behandles med traditionel tankefeltterapi til synspunktet er på 0, og tanken er: ”Selvfølgelig kan jeg det.”

Nu står klienten ved foden af trin 1, og der er ingen overbevisninger eller forhindringer i krop og sjæl for at nå målet på trin 4, og herfra kan kostændringerne gå i gang.

  

  

  

 

  

Kontakt mig nu

Betaling: 
Du kan betale med: 
MobilePay på nr. 97129
Bankoverførsel til  konto 7670 0004601626. 

Betalingsfristen er 7 dage ved bankoverførsel.

Afbud:
Samme dag koster 400,-

Behandlingsformer

Læs også om de øvrige behandlingsformer.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig, så vil kan tale om behandlingerne og se, om Vinthers er stedet for dig.

Tegneterapi PPT

Egner sig rigtig godt til komplekse følelser, som kan være svært at beskrive, da der bliver løst mange sider af det samme problem i tegneprocessen.

Læs mere
Traumeterapi

Enkelt beskrevet går metoden ud på at tænke på noget rart, eller noget som man har kærlighed til, mens man arbejder med en dårlig oplevelse.

Læs mere
Samtaleterapi

Med en god spørgeteknik, vil du gennem samtale selv blive opmærksom på, hvad der trykker og bevidst om evt. ændringer af vaner.

Læs mere
Heste-assisteret terapi

Børn kan sammen med hesten lære at komme ind i det sociale fællesskab ved at blive bevidste om deres kropssprog.

Læs mere

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV