Vint​hers

Pædagogikken

Når en elev med læseproblemer har haft mange nederlag, er der brug for en underviser, der er tålmodig, anerkendende og som tilrettelægger undervisningen, så eleven trives og kan begynde at samle på succesoplevelser i stedet for nederlag. Det kan jeg tilbyde i min undervisning.

I læseundervisningen benytter jeg mig af Alkalærs undervisningsmetoder og materiale. Det gør jeg på baggrund af min store erfaring med læseundervisning.  Det er helt afgørende for mig at læsning tager udgangspunkt i, hvordan bogstaver lyder. Med andre ord lærer eleven hos mig, at bogstaverne har mange andre lyde end dem, man normalt siger, hvis man siger alfabetet. Fx lyder A i appelsin og A i ananas vidt forskelligt. Den pædagogik dækker Alkalærs metoder virkelig godt. 

At læse er: At sætte bogstavernes lyde sammen til ord og At forstå de ord man læser, så de er meningsskabende. Kender barnet eller den unge ikke bogstavernes lyde på andre måder end fra at sige alfabetet, er læsning på dansk en umulig nød at knække. Børn, unge og voksne vil på den baggrund gå i gang med at tilrettelægge strategier, som dækker over den manglende læsning i den sammenhæng, de nu er i. Det er helt naturligt og udfra et ønske om ikke at afsløre den manglende læsning. Alle omkring dem ved allerede, at der er læsevanskeligheder og hele situationen fører til nederlag. 

Læs også om 
 Udfordringer ved børns læsning 
 Forventninger, du kan have til læseundervisningen

Alkalærs undervisningsmetode

Som læseunderviser tager jeg udgangspunkt i Alkalærs metode. Jeg er uddannet Cerificeret Alkalær Diplom Underviser. Derudover bruger jeg også min mangeårig erfaring som læsevejleder i folkeskolen.

”Alle der har et sprog kan lære at læse” er idéen bag Alkalær-metoden. Metoden er testet på mange tusinder af børn og det har vist sig, at når barnet starter med Alkalærs lydrette materiale og målrettede og spændende undervisningsform, kan alle lære at læse! De eneste forudsætninger er, at eleven er motiveret, har et sprog og et velfungerende sanseapparat.

Alkalær tager udgangspunkt i alfabetets og sprogets lyde. Læsning er nemlig at sætte bogstavernes lyde sammen til ord.

Der tages udgangspunkt i den enkeltes læseniveau og så bestiger vi Læsetrappen trin for trin. Det betyder, at der hele tiden bliver bygget ovenpå et solidt fundament, og det giver selvtillid og glæde, når man lykkes og kan finde ud af det.

Alkalær-metoden tager udgangspunkt i barnets verden. Alkalærs materiale er fuld af børnevenlige historier og illustrationer, som hele tiden passer til det trin, som eleven er nået til på Læsetrappen.Undervisningsmaterialet er umiddelbart lavet til børn og derfor er ordlyden omkring materialet henvendt til børn. 

Undervisningen kan sagtens tilpasses unge/voksne og materialet kan bruges af unge og voksne med læse eller skrive-vanskeligheder.Jeg glæder mig til at lære dit barn eller dig at læse ved hjælp af Alkalær-metoden.

Klik på Læsetrappen for at se den i stor størrelse.

LæseHunde og Læsehest

Húni og Simba er læsehunde og aktive medspillere i læseundervisningen.

Læs mere

Eldur er en ældre islandsk hest, som bare elsker at være til rådighed, når vi laver sjove lege med ham og læser en god historie.

Læs mere

Et læseforløb og/eller et skriveforløb?

Læs mere omkring et læse- og skriveforløb.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig, for en snak om dine/dit barns udfordringer. 

Læsning

Fire moduler: 
Fra bogstavernes navn, form og lyd hvorefter vi bevæger os op af læsetrappen og får læserutinen!

Læs mere
Stavning

To kurser:
Vi starter med at lære én ny ting ad gangen og gradvis øger sværhedsgraden. På Kursus 2 får vi styr på ordenes hændelser og tre ordkategorier.

Læs mere
Gratis læsetest

Inden du eller dit barn begynder et læseforløb, tilbyder jeg en gratis læsetest.Den skal afklare, hvilke behov der er i forhold til læseindsatsen, så vi starter på det rette sted og du kun betaler for det, der er behov for.

Bestil tid til gratis læsetest

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV