Vint​hers

Læseundervisningen

Vinthers har foreløbigt frem til den 5.4.2021 ikke åbent for fysisk fremmøde, men jeg tilbyder online forløb, og det fungerer fantastisk. 

På læseklinikken er der fokus på børn, unge og voksne, der er kommet skævt i gang med læsningen/skrivningen eller aldrig rigtig er blevet fortrolig med den.

Ved hjælp af bogstavlyde og kroppens sanser, lærer jeg alle at læse.

Med viden fra det psykoterapeutiske arbejder jeg også med de psykiske udfordringer, der kan opstå, når læseindlæringen ikke kører på skinner.

Ordblindhed/dysleksi er arveligt. Ordblindhed er evnen til at kunne adskille lyde i sproget. Kan barnet fx ikke høre lydene i ordet B-I-L, så er det svært at lære at læse. Andre børn har flair for at høre lydene i ordene og tænker slet over, hvordan læsningen egentlig foregår. De lærer det bare. Nogle børn har flair for at springe længdespring, andre har ikke flair for det. Men de børn, der ikke har flair for længdespring kan lære det ved at øve sig i delelementerne i springet. Sådan er det også med læsesvage og ordblinde børn. Hvis de øver sig systematisk i lydene i sproget efter den såkaldte læsetrappe, så kan alle lære at læse og stave.

Er dit barn testet ordblind har det meget svært ved at adskille lydene i ord. Er dit barn testet læsesvag har det en smule lettere ved at adskille lydene i ord.

Jeg lægger meget vægt på, at både barnet/ den unge og mindst én forælder deltager i undervisningen, da det er meget vigtigt, at mindst én forælder får indsigt og sikkerhed i, hvordan barnet/den unge bedst hjælpes fremover.

Unge behøver ikke nødvendigvis en forælder ved deres side. Jeg har haft en del unge via onlineundervisning, og det er gået super godt også uden forælder-inddragelse.

Her på hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige kurser, pædagogikken jeg benytter og meget mere.

Gratis læsetest

Inden du eller dit barn begynder et læseforløb, tilbyder jeg en gratis læsetest.

Den skal afklare, hvilke behov der er i forhold til læseindsatsen, så vi starter på det rette sted og du kun betaler for det, der er behov for.
For at bestille tid til læsetest, skal du blot kontakte mig.


Lige nu:
GRATIS LÆSETEST og 5 x online undervisning for 2250,- kr.

Læsehunde og Læsehest 

Húni og Simba er læsehunde og aktive medspillere i læseundervisningen.

Læs mere

Eldur er en ældre islandsk hest, som bare elsker at være til rådighed, når vi laver sjove lege med ham og læser en god historie.

Læs mere

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV