Om Bente

Jeg hedder Bente Vinther og har firmaet Vinthers som består af to ben: Vinthers Terapi og Vinthers Læseklinik

I min virksomhed har jeg særligt fokus på børn og deres forældre. Det er vigtigt at børn får hjælp, når de får udfordringer, så de kan have et godt barneliv, og på et tidspunkt kan mestre voksenlivet. Forældre kan ind imellem have brug for sparring i forhold til at komme videre med deres barns udfordringer, eller også har de selv problemer, som spærrer vejen for et godt liv. Det kan jeg hjælpe med. Jeg interesserer mig nemlig for mennesker og for at mennesker har det godt – fysisk og psykisk – og har valgt at gøre det hele mit arbejdsliv. Dette og en masse uddannelse samt en god portion medfødte anlæg har bragt mig frem til, at jeg nu kan tilbyde dig og sit barn behandling og en større livskvalitet.

Da jeg var midt i teenageårene begyndte sammenhængen mellem det fysiske og psykiske at optage mig. Det tog især fart, da jeg som 1500 og 3000 meter løber fandt ud af, hvad en visualisering af et mål kombineret med den korrekte træning og bevidsthed om korrekt brug af kroppen, betyder for opnåelsen af gode resultater.

Det er mange år siden, men siden dengang har jeg været opmærksom på, at for at få et optimalt liv, må man være opmærksom på alle aspekter: Det fysiske, det psykiske, det åndelige og det sociale. Det betyder, at jeg som behandler har et holistisk syn – et helhedssyn – på det at være menneske.

Jeg er uddannet folkeskolelærer med linjefagene idræt, biologi og dansk, men har siden 2004 også arbejdet med at hjælpe børn og deres forældre som selvstændig. I min fritid træner jeg meget med mine hunde og heste, så de kan fungere godt i terapien eller i læseklinikken. Det betyder, at jeg opholder mig meget i naturen og elsker at finde ro der.

Du og dit barn er velkomne på min bopæl i skønne landlige omgivelser i Højmark nær Ringkøbing og Skjern, hvor behandlingerne foregår. Kun cirka 40 minutters kørsel fra Herning, Holstebro og Varde.

 

 • 2020 Uddannet træner i Danmark i tegneterapien Picture Tapping Technique
 • 2019  Uddannet registreret psykoterapeut
 • 2017  Uddannet i Traumeterapi
 • 2016  Uddannet i systemet Alkalær = Alle kan lære at læse
 • 2015: Uddannet i Metasundhed
 • 2013  Uddannet centreret ridelærer
 • 2012: Uddannet tankefeltterapeut
 • 2007  Uddannet læsevejleder
 • 2004: Uddannet praktisk/teoretisk zoneterapeut
 • 2007  Uddannet læsevejleder
 • 1990  Uddannet folkeskolelærer med linjefag i idræt, biologi og dansk

Derudover har jeg taget diverse kurser i psykologi, børns ordforståelse, læringsstile og spørgeteknikker.

Centreret ridning er en form for mindfullness, hvor man finder ro og kropsbevidsthed i samarbejdet med hesten. Du kan læse mere om mine primære behandlingsformer her på hjemmesiden. Udover Vinthers Terapi har jeg også Vinthers Læseklinik, hvor jeg arbejder med læseundervisning af børn og unge og de problematikker, der kan følge med læsevanskeligheder.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for at få en snak om mine behandlinger og fornemme om Vinthers Terapi er stedet for dig. Jeg vil glæde mig til at tage imod dig og eller dit barn.

Foreningen af Danske Psykoterapeuter

Jeg er medlem af Foreningen af Danske Psykoterapeuter

Link til FaDP

Danske EFT & TFT terapeuter

Jeg er medlem af foreningen Danske EFT & TFT terapeuter (DETT). Der stilles krav om uddannelse og efteruddannelse for medlemmer af foreningen.
Hvis du vil læse mere om medlemsskab af DETT, kan du finde information på foreningens hjemmeside

Registreret Alternativ Behandler

Registreret Alternativ Behandler (RAB). Det er en ny beskyttet titel der kun må bruges af behandlere der lever op til lovgivningens krav om bl.a. uddannelse, etik og god klinisk praksis.
RAB er et resultat af et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet.