Vint​hers

Min baggrund

Vinthers 

Bente Vinther
Folkeskolelærer, læsevejleder, Reg. Psykoterapeut og Tegneterapeut i Picture Tapping Technique



Min rejse ind i det psykoterapeutiske felt, startede allerede da jeg var helt lille. I dag ville jeg nok have fået diagnosen: ”Særlig sensitiv”, men der i slutningen af 60´erne og i 70´erne blev der ikke gjort meget ud af at give børn diagnoser, så jeg kunne i fred og ro leve mit barndomsliv i en lille boble, hvor jeg i min tilbagetrækning fra virkeligheden kunne undgå konstant at aflæse mikrobeskeder mellem mennesker. I denne boble dagdrømte jeg om et fantastisk sted, og var jeg ikke endt som folkeskolelærer og siden psykoterapeut og underviser i tegneterapi, så havde fantasy-forfatter været et oplagt bud. 

  Jeg voksede op i et velhavende, veluddannet og snobbet hjem i 60´erne og
 70´erne sammen med mine forældre og 3 søskende, hvor en uddannelse fra universitetet var meget godt, en længere videregående uddannelse var okay, og alt ud over disse valg var ikke acceptabelt. Mine forældre syntes, at jeg var et meget mystisk barn, der ikke lærte så meget basal viden, og som var noget af en rebel overfor snobberi, udenadslære og et rutinepræget liv. Jeg rettede bare ikke ind, og blev det ”sorte får” i familien, som konstant satte spørgsmålstegn ved det liv, som de havde valgt. Da jeg ikke kom i gang med en uddannelse, da jeg var blevet over 20 år, så blev jeg ”skubbet” ud i at træffe et valg af mine forældre, og det kunne jeg godt se det fornuftige i. Mine forældre ville mig det bedste, det skal der ikke drages tvivl om. 

Det lå ikke i kortene, at jeg skulle blive folkeskolelærer, for jeg brød mig faktisk ikke om at gå i skole. Det var ikke fagligt at jeg havde et problem, og jeg kunne fx læse, inden jeg overhovedet kom i skole. Nej – det var interaktionen mellem lærere og elever samt mellem elever og elever, som jeg havde det svært med. Det er faktisk svært at forklare, men den grundlæggende følelse var, at jeg ikke kunne lide, når mennesker blev sat i ”kasser”. Morten fra min klasse var altid vild, fik skældud og lavede så endnu mere ballade. Men bag balladen var det jo nemt for mig at se følelsen af ikke at blive set, og ensomhedsfølelsen der fulgte bagefter, og som han reagerede på, men som ingen af de voksne så. 

Som ung var jeg på Ålborg Sportshøjskole i 9 måneder, hvor jeg blev instruktør i gymnastik og svømning. Det var også her, at jeg opdagede, at jeg var rigtig god til at løbe, hvilket førte til en ungdomskarriere som 1500 og 3000 meter løber. I løbetræningen lærte jeg at fysik og psyke hænger uløseligt sammen med succes. På Ålborg Sportshøjskole var det også at interessen for en struktureret undervisning blev tændt med blik for aldrig at udfordre elever mere end til den nærmeste udviklingszone tillader det. Utallige gange i min folkeskoletid havde jeg observeret lærere, der kunne finde på at give deres elever for svært stof i et usselt forsøg på at være den bedst vidende og dermed lade eleverne forstå, at de skulle knokle og ikke lave ballade for at kunne klare sig. Det var helt sikkert, at jeg var klar til at skabe forandring her, for det var samme metode, som jeg kendte fra mit barndomshjem, og det var tydeligvis ikke måden, hvorpå man skabte selvsikre, glade og medskabende elever. 




Kurser med professionel underviser

Min baggrund som lærer er afgørende for et godt kursus. Jeg er meget optaget af at undervise mine kursister systematisk, så alle kan lære indholdet nemt og grundigt.
Det er meget vigtigt for mig, at jeg som underviser er opmærksom på forskellige læringstile og at alle har forstået indholdet.

I flere år har jeg arbejdet som psykoterapeut for børn og unge og deres forældre med diverse udfordringer. 
Jeg har ligeledes lært en masse ordblinde og læsesvage børn og voksne at læse sideløbende med at jeg har arbejdet med de psykiske udfordringer som en sen læsestart ofte skaber.

I 2019 blev jeg færdig som registreret psykoterapeut og i 2020 blev jeg praktiker og træner i tegneterapi. I 2022 er jeg blevet uddannet Naturterapeut. 

I øjeblikket arbejder jeg som børn og ungekonsulent og derfor er behandlingen i øjeblikket primært online.
  

Jeg er medlem

Af Foreningen for Danske Psykoterapeuter - FaDP

Jeg er medlem

af foreningen Danske EFT & TFT terapeuter (DETT). 
Der stilles krav om uddannelse og efteruddannelse for medlemmer af foreningen
.

.

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV