Vint​hers

Mød vores

læsehunde

Húni og Simba er læsehunde og aktive medspillere i læseundervisningen.

Læsehunde er blevet en meget populær metode til at fremme motivationen hos læsesvage eller ordblinde børn. På bibliotekerne rundt omkring i landet dukker der flere og flere læsehunde op. Børnene læser op for læsehundene, og målet er at de børnene får en god læseoplevelse sammen med en ukritisk kramme-partner.I Vinthers Læseklinik anvender jeg også Húni og Simba med dette formål for øje, men jeg har udvidet mit læsehunde-begreb.

Med hundene som aktive medspillere i læseundervisningen glemmer børnene at de ikke kan læse.

Hundene er aktive medspillere i læseindlæringen. Nogle gange gemmer jeg ord i stavelser i små poser, hvor der også er godbidder i. Det gælder for barn og hund om at finde så mange stavelser som muligt. Hundene sætter dog ikke stavelserne sammen til ord. Det er kun børnene. 

Indimellem snakker jeg for hundene. Det kan være at Húni siger: "Du læser med den samme tone hele tiden, så har jeg svært ved at høre efter" eller Simba siger: "Hov - det forstod jeg ikke. Er du sikker på at du læste rigtigt?" Børnene ved jo godt, at det er mig der snakker for hundene, men børnene synes, at det er supersjovt. Hundene bliver også irettesat af børnene, hvis de fx ikke hører ordentligt efter. Denne lille leg er enormt motiverende for læsningen.

Det er ikke altid hundene anvendes. Nogle børn og forældre bryder sig ikke om hunde, og så er det jo ikke aktuelt.

Simba er en blandings hyrdehund. Han er 8 år og meget rolig. Han ligger helt sikkert stille til en god historie og han elsker at blive krammet imens.

Húni er en islandsk fårehund på 3 år. Han er en glad og fræk hund, som altid finder på sjove ting. Han elsker at få læst højt, men det er også dejligt at lege vildt i haven efter læsningen. Han er god til at genkende børnene, som kommer her. Nogle er han rolig overfor, andre ved han er med på noget spas.

Et læseforløb og/eller et skriveforløb?

Læs mere omkring et læse- og skriveforløb.

Du er også altid velkommen til at kontakte mig, for en snak om dine/dit barns udfordringer. 

Læsning

Fire moduler: 
Fra bogstavernes navn, form og lyd hvorefter vi bevæger os op af læsetrappen og får læserutinen!

Læs mere
Stavning

To kurser:
Vi starter med at lære én ny ting ad gangen og gradvis øger sværhedsgraden. På Kursus 2 får vi styr på ordenes hændelser og tre ordkategorier.

Læs mere
Gratis læsetest

Inden du eller dit barn begynder et læseforløb, tilbyder jeg en gratis læsetest.Den skal afklare, hvilke behov der er i forhold til læseindsatsen, så vi starter på det rette sted og du kun betaler for det, der er behov for.

Bestil tid til gratis læsetest

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV