Forældre i Terapi

Behandling af forældre

Bekymrede forældre

Hvis dit barn har en psykisk udfordring, bliver man som forældre ofte meget bekymret. Hvor kan man få hjælp?
Er det pinligt at få hjælp? Er der andre familier, som har de samme problemer som vores familie?

Svaret er ja- men det er ikke sådanne udfordringer vi går og skilter med i DK. Mange sidder ikke til en hyggelig middag og siger? ”Vores hverdag er udfordret af at vores barn er mørkeræd. Det er så belastende”

Forældres bekymringer påvirker barnet.

Er du bekymret for dit barn fx i forhold til skolen og dit barns relation til de andre børn, så vil du fuldstændigt uvidende påvirke dit barn i negativ retning.

  • Dit kropssprog vil fortælle barnet om graden af din bekymring.
  • Dine bekymrende spørgsmål, vil få dit barn til at tænke på, om det egentligt har det godt i skolen- og dit barn vil dermed sætte fokus på det, der ikke fungerer og komme hjemme og fortælle en masse negativt, hvorefter du som forælder bliver endnu mere bekymret.
  • Hvis du prøver at hjælpe dit barn ind i relationerne i skolen ved at være til stede engang imellem- så vil du skubbe dit barn endnu længere ud af fællesskabet.

Jamen - hvad skal du så gøre?

Det bedste forældre kan gøre for deres børn med psykiske udfordringer er i første omgang at gå i terapi selv og slippe bekymringerne. Meget tit behøver børnene slet ikke terapi efterfølgende, når mor eller far har været i terapi. Jeg behandler altid den mest bekymrede forælder først, inden det bliver barnets tur

 

Forældre og de sociale medier

De sociale medier kan give anledning til at man som moderne forælder ikke synes, at man slår til. Pludselig dukker der en fantastisk beskrivelse op på Facebook af, hvordan naboen putter sine børn på ingen tid. Genboen praler af, hvor gode de er til at få deres små børn til at lade være med at spilde. Alt er rosenrødt hos naboen." Hvorfor er det så så svært at have børn for os?", kommer mange til at tænke.

Her er effektiv psykoterapi gavnlig til at lægge al den selvnedvurdering i forhold til opdragelse på hylden. Men også en samtale om, at det man selv gør, der er supergodt, men som man ikke nødvendigvis poster, kan være svært at få øje på selv.

Har du fx besluttet, at dine børn skal sove i samme værelse, for det gør alt for familien lettere, så er det dig der er en succes, hvis du poster dette og andre opdager, at det er da genialt, tidsbesparende og giver ro. Men læser du kun om alle de forældre, der mener at børnene skal sove på hvert deres værelse og som argumenterer for dette er så godt, at du tror, at det er sandheden. Ja så dur din på samme værelse løsning pludselig ikke.

De sociale mediers påvirkning af forældrerollen er hver at tage op. Det er et stort problem for mange forældre.

 

Forældre og curling

Effektiv terapi til forældre, som curler deres børn, og som gerne vil ud af denne rolle.

Curlingforældre er forældre der fejer alle problemer væk foran deres børn. Curling opstår af omsorg for barnet, men desværre opnår man det stik modsatte, som man håbede på ved sådan en opdragelse. Børn fra sådanne hjem bliver nemlig uselvstændige på alle planer. Den fornemmeste opgave for forældre er at gøre deres barn selvhjulpne, så de kan klare livet, når de flytter hjemmefra- men curlingbørn kan ingenting! Et barn der bliver curlet, vil dybt inde føle sig unødvendig og denne følelse fører til et ringe selvværd.

Der er ingen som helst grund til at føle skyld, hvis du curler dit barn. Du er startet med at curle af kærlighed – og det er der da intet galt i! Kom blot i gang med at ændre din adfærd til gavn for dit barn. Bare fordi dit barn bliver større mister du ikke for-bundetheden til dit barn, der skal bare findes nye rutiner og ritualer, som passer til barnets alder. Det er værd at arbejde med dit ubehag ved at dit barn bliver større og kan mere selv.

Hvis det er svært at holde op med at kærlighedscurle dit barn, så er det smart at gå i en effektiv psykoterapi.

Curler du dit barn?

  • Har dit barn ingen pligter hjemme?
  • Bærer du dit barns taske ind i klassen?
  • Ringer du til læreren så snart dit barn føler sig uretfærdigt behandlet?
  • Løser du konflikter for dit barn?
  • Lærer du ikke dit barn at kunne udføre praktiske ting i hjemmet selvstændigt?
  • Kører du altid dit barn i stedet for at lade det transportere sig selv?