Tankefeltterapi

Tankefeltterapi bruges i stigende grad i Danmark og kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med psykologisk samtaleterapi. Resultatet er en forbløffende effektiv behandling, der hurtigt og smertefrit fjerner psykisk og fysisk ubehag.

I tankefeltterapi benyttes der ikke nåle eller massage, men derimod en meget let banken med fingrene på kroppens energibaner – i ansigtet, oven på hovedet, på overkroppen, på hænderne og på fingrene – samtidigt med at den, der behandles, fokuserer på sit ubehag. 

Har du oplevet at langvarige traditionelle behandlingsforløb ikke har haft den ønskede effekt? Det kan skyldes, at din krop husker nogle gamle reflekser, der gør, at dit ubehaget fortsætter og den bliver ved med at aktivere dit ubehag. I tankefeltterapien tænkes krop/tanke/følelse som en helhed og det gør, at behandlingen ofte er meget hurtig og effektiv.

Selve behandlingen

Har du et fysisk eller psykisk ubehag, som generer dig i hverdagen, så kan jeg hjælpe dig.

Behandlingen foregår ved at jeg påvirker kroppens meridianbaner, hvor jeg ved hjælp af "tapping" – små blide bank med fingrene – på bestemte punkter. På den måde aktiveres kroppens ubalancer og traumer, så de kan behandles.

De meridianpunkter som aktiveres sidder i ansigtet, oven på hovedet, på overkroppen, på hænderne og på fingrene. Sideløbende med de lette bank benytter jeg mig af en særlig form for samtaleterapi.

Under behandlingen er det vigtigt, at de spørgsmål, jeg stiller, giver dig størst mulig ubehag. Det lyder ikke så rart, men det er afgørende at kunne mærke følelsen i kroppen. Jo større ubehag, jo hurtigere når vi målet for behandlingen, som er at blive lettere i sindet og finde ro i kroppen. Derudover kan de smerter, der er tilknyttet følelsen, formindskes og helt forsvinde.

Den første behandling tager ca. halvanden time, da vi lige skal tales os ind på problematikken. Efterfølgende tager en behandling ca. en time. Jeg anbefaler normalt 5 behandlinger og ud over behandlingen lærer du teknikker til at hjælpe dig selv ud af ubehag samt teknikker til at få ro i sindet. Alt efter hvilke problematikker, der er tale om, vælger nogle klienter at komme hos mig ind imellem og få en behandling og få genopfrisket teknikkerne til brug derhjemme.

Indenfor relevante problematikker har jeg rigtig god erfaring med at kombinere tankefeltterapi med metasundhedsanalyse.

Eksempler på behandlingstyper

Jeg behandler aller typer af mennesker i alle aldre. Jeg vil dog fremhæve nogle typer af behandling, som jeg har særlig god erfaring med. 

Børn

Jeg behandler børn for skolefobi og lav selvtillid i forhold til kammerater, fag eller begge dele.

Derudover er der mange børn, der behandles for hyppige mareridt og angst for at sove ude. Som forælder til et barn i behandlingsforløb, må du regne med muligvis selv at skulle modtage behandlinger, i forbindelse med barnets forløb, for at skabe en forandring.

Forælderbehandling

Det kan være svært at være forældre. Vi har alle bekymringer omkring vores børn, men dine bekymringer kan faktisk fastholde dit barn i mistrivsel. Barnet kan mærke, at du er bange for, at det ikke kan klare sig og det fører til mindre selvværd hos barnet eller den unge.

Effektiv behandling af børn og unge involverer ofte forældrene i behandlingsforløbet. Jeg har god erfaring med forældrebehandling og har på den måde hjulpet mange familier til bedre trivsel og større livskvalitet.

Stress

Jeg har igennem de sidste par år specialiseret mig indenfor alle mulige former for stress. Her kan blandt andet nævnes: Behandling af mennesker, der er blevet stressede af svære arbejdsforhold, problemer med egen virksomhed, eksamensangst/stress samt sygdomsbetinget stress.

Fobier

Fobier er ubehag ved bestemte ting. Det kan være højdeskræk, edderkoppeskræk, vandskræk og meget mere. Fobier er til at slippe af med og tankefeltterapien virker i de fleste tilfælde meget hurtigt og effektivt!

Tankefeltcoaching

Jeg har haft stor succes med at behandle sportsfolk før afgørende konkurrencer eller mennesker, der er nervøse for ikke at kunne præstere, når de føler at det virkelig gælder, men metoden kan bruges på alle mål, som man gerne vil nå. Fx nyt job, ændret adfærd overfor andre, nye fritidsinteresser, kostomlægninger og meget mere.

Tankefeltcoaching handler om at behandle det ubehag, der er, på vejen mod et mål og er derfor en virkelig god metode til at gennemføre de mål, du har sat dig.

Tankefeltcoaching fungerer således:

Klienten ser sig selv foran en trappe med 4 trin. Klienten bliver i sin fantasi placeret på trin 4. Målet er nået fx: ”at spise sundt og bevidst på grund af diabetes.”

I tankefeltcoaching går man fra målet baglæns og ser på de forhindringer, der står i vejen for at nå målet. Disse forhindringer i sindet behandles trin for trin med tankefeltterapi, indtil klienten kan gå op ad trappetrinene uden forhindringer i sit indre.

Trin 4: Øverst er målet, som klienten skal nå. Lad os sige at klienten gerne vil opnå at spise bedre i dagligdagen på grund af diabetes. Klienten forestiller sig, at han/hun når dette mål. Klienten sidder med lukkede øjne, og ser at målet er opnået i detaljer. Der skal være en lykkelig følelse, fordi målet om gode kostvaner i hverdagen er nået.

Der behandles samtidigt med tankefeltterapi.

Trin 3: Et trin baglæns på trappen. Klienten mister samværet med vennerne foran tv’et, hvor hygge og samhørighed fx kommer gennem indtagelse af fastfood.

Dette ubehag: At miste samværet med vennerne, behandles med traditionel tankefeltterapi.

Trin 2: ”Jeg kan ikke klare at ændre kostvaner, for jeg har ikke tid i min hverdag.”

Denne overbevisning behandles med traditionel tankefeltterapi.

Trin 1: ”Jeg har prøvet at spise sundt så mange gange. Jeg kan ikke, og jeg orker ikke at blive skuffet over mig selv igen.”

Denne tanke behandles med traditionel tankefeltterapi til synspunktet er på 0, og tanken er: ”Selvfølgelig kan jeg det.”

Nu står klienten ved foden af trin 1, og der er ingen overbevisninger eller forhindringer i krop og sjæl for at nå målet på trin 4, og herfra kan kostændringerne gå i gang.

  • Jeg hjælper voksne og unge med alle former for psykiske udfordringer 
  • Jeg hjælper folk med fysiske smerter med at blive smertefrie eller forbedre deres tilstand, så de kan få et bedre liv
  • Jeg hjælper børn i alle aldre med deres psykiske udfordringer som angst, fobier, mobning og meget mere.

Få mere information

I Danmark er tankefeltterapeuter organiseret i foreningen Danske EFT og TFT terapeuter (DETT) . På DETTs hjemmeside kan du læse mere om tankefeltterapi og læse om klienters oplevelser med behandlingen.