Metasundhed

Har du prøvet at slippe af med dine smerter uden noget resultat? Har du symptomer, som kommer og går? Har du en sygdom ”som du bare må lære at leve med? Så kan en metasundhedsanalyse være dit næste skridt mod en smertefri tilværelse.

Metasundhed eller metamedicin. Kært barn har mange navne. I Danmark kaldes metamedicin for metasundhed, men det er altså præcis det samme. Meta betyder at se sig selv oppefra. Man skal forestille sig, at man sidder i en flyvemaskine og kan se sig selv og sit liv i alle aspekter og fra alle vinkler. Medicin betyder lægekunst. Kunsten i metamedicin er, at du får hjælp til at forstå, hvordan du kan fremme din krops egne selvhelbredende evner.

Jeg er uddannet Meta-Master (behandler i metasundhed). På uddannelsen lærer man blandt andet hvilke sygdomme, der hænger sammen med bestemte følelsesmæssige traumer. Et chok i forbindelse med et traume rammer et sted i hjernen, som svarer til et bestemt sted i kroppen og derfra kan man se på eventuel behandling.

Derudover ser man på kost, fysisk aktivitet, er du tro mod sig selv, får du hvile nok samt mange andre aspekter, der har indflydelse på at have et godt liv.

Selve analysen

Metasundhed går på den måde ud på, at vi analyserer os frem til hvilken oplevelse, der har udløst din sygdom. Oplevelsen har sandsynligvis været uventet, dramatisk, isolerende og der er ingen løsning i øjeblikket, hvor det finder sted. Oplevelsen kan have været konkret, praktisk eller følelsesmæssig.

I metasundhedsanalysen bliver der udarbejdet en holistisk (helhedsorienteret) behandlingsplan, som kommer rundt om fysiske, sociale, åndelige og som nævnt de psykiske aspekter, som fører dig frem mod at blive rask.

Efter analysen kan selve oplevelsen som har været med til at gøre dig syg behandles og forløses ved hjælp af blandt andet tankefeltterapi og traumeterapi.

Behandlingen vi kommer frem til kan også være et besøg i det etablerede sundhedsvæsen, en behandling i det komplementære system (fx kiropraktor, fysioterapeut) eller en alternativ behandlingsform som tankefeltterapi, kranio sakralterapi osv.

Metasundhed er ikke noget, du skal indtage, men en model, som kan finde vejen til helbredelse. Nogen gange er det dog nok, at man får bevidsthed på sammenhængene, som metasundhedsanalysen giver, til at der sker en helbredelse!

Metasundhedsmodel

1.    fase = Stressfasen

2.    fase =  Helbredelsesfasen

Et eksempel: Har du arbejdet hårdt i en længere periode. (Fase 1) og du så får ferie, så bliver du syg (2.fase) Når man er syg, er man egentligt i en helbredelsesfase.