Samtaleterapi

Samtaler med børn Har dit barn brug for at få sat ord på sine tanker og bekymringer, eller har dit barn svært ved at forklare, hvad der trykker, så kan jeg hjælpe med en god spørgeteknik i børnehøjde, som kan hjælpe dit barn videre.

Samtaleterapi for voksne og unge Har du brug for at komme videre med diverse udfordringer, så er samtaleterapi lige sagen. Her tager jeg udgangspunkt i systemteorien. I denne teori påvirker alt hinanden. Derudover tager jeg også afsæt i den narrative teori. Narrativ betyder fortælling og ordet repræsenterer den fortælling, man har om sig selv og sit liv. Mange af disse fortællinger er overbevisninger, der er måder at opføre sig på, som man typisk har med fra sin opdragelse. I samtalen får du selv øje på dine overbevisninger og kan så aktivt bestemme dig for at beholde dem eller finde nye veje at gøre ting på til gavn for dig selv eller dit barn.

Jeg er uddannet Meta-Master (behandler i metasundhed) Det specielle i Metasundhed er, at der også bliver kigget på fysiske symptomer og deres følelsesmæssige oprindelse. Jeg har en lang uddannelse i at finde denne forbindelse.

Metasundhed. Meta betyder at se sig selv oppefra. Man skal forestille sig, at man sidder i en flyvemaskine og kan se barnet og forældrene ud fra mange aspekter og fra alle vinkler. Det er vigtigt at udgangspunktet ikke er at ændre på barnet, men at ændre på noget i omgivelserne, der fastholder barnet i sin udfordring.

Se nedenstående illustration:

 

 

 

 

Selve analysen

Metasundhed

Min spørgeteknik vil hurtigt finde frem til hvilke faktorer, der påvirker barnet, så barnets udfordring fastholdes.

Efter analysen vil målet være, at finde ud af, hvad omgivelserne og barnet kan gøre anderledes for at ændre på udfordringen.

Til slut vil barn og forældre få hjemmearbejde, der grundlæggende går ud på at ændre på mønstre og vaner, der har betydning for udfordringen.

I metasundhedsanalysen bliver der udarbejdet en holistisk (helhedsorienteret) behandlingsplan, som kommer rundt om talrige aspekter af barnets udfordringer, herunder også fysiske aspekter.

Efter analysen bearbejdes oplevelser, som fastholder barnet i et adfærdsmønster med blandt andet tankefeltterapi og traumeterapi samt PTT.

Behandlingen vi kommer frem til kan også være psykoterapi hos mig, et besøg i det etablerede sundhedsvæsen, en behandling i det komplementære system (fx kiropraktor, fysioterapeut) eller en alternativ behandlingsform.

Metasundhed er ikke noget, du skal indtage, men en model, som kan finde vejen til et nyt liv. Nogen gange er det dog nok, at man får bevidsthed på sammenhængene, som metasundhedsanalysen giver, til at barnet og forældrene får det bedre fysisk som psykisk.

Samtaleterapi

  • Har du nogle overbevisninger, der styrer dit liv  og som viser sig at være uhensigtsmæssige?
  • Fx:
  • Børn skal sendes på værelset, når de er uartige
  • Børn skal spise op
  • Børn skal altid være medbestemmende
  • Gode forældre giver ikke deres børn pligter
  • Gode forældre hjælper deres børn med alt