Læs Naturligt: Lær alle børn at læse i og med naturen. Nye hold på vej

Hvis du er interesseret i at deltage i kurset Læs Naturligt, så skriv lige en SMS på 21648368

Læs Naturligt. Normalpris 2997,- + moms

Lær alle børn at læse i og med naturen. Onlinekurset indeholder masser af videoer med ideer til, hvordan øvelserne kan udføres udendørs i skoven, på legepladsen, med dyr og så videre.

Hvorfor er du her nu?

Du sidder her fordi du har et barn/ung eller arbejder med et barn/ung som er ordblind eller har læsevanskeligheder. Barnet/den unge har mistet lysten til at lære at læse og selvværdet i forhold til læsning er helt i bund. Du har prøvet alt for at hjælpe, men det er stadigvæk ikke godt nok.

Kurset er for dig som vil gøre en unik forskel for børn og unge med læsevanskeligheder. Dette unikke og anderledes læringsmateriale til børn i læsevanskeligheder er for forældre, lærere, speciallærere og pædagoger som vil lære en systematisk læseindlæringsmetode i og med naturen, der med garanti virker.

Hvad er ordblindhed?

Ordblindhed er evnen til at kunne adskille lyde i sproget. Kan barnet fx ikke høre lydene i ordet B-I-L, så er det svært at lære at læse. Andre børn har flair for at høre lydene og tænker slet ikke over, hvordan læsningen egentligt foregår. De lærer det bare. Nogle børn har flair for at springe længdespring, andre har ikke flair for det. Men de børn, der ikke har flair for længdespring kan lære det ved at øve sig i delelementerne i springet. Sådan er det også for ordblinde og læsesvage. Hvis de øver sig systematisk i lydene i sproget efter den naturlige læsetrappe, så kan alle lære at læse og skrive.

Ordblinde og læsesvage kan ikke bruge de digitale hjælpemidler, hvis de ikke kan lydene til bogstaverne rigtigt godt.

Der er en tendens til at give børn med læsevanskeligehder digitale hjælpemidler så hurtigt som muligt. Problemet er, at de ikke kan bruge de digitale hjælpemidler, hvis de ikke kan lydene i det danske sprog, da programmerne forudsætter dette. Alle børn bør lære lydene i sproget, ellers sidder der pludselig børn i skolen omsværmet af digitale hjælpemidler, som de ikke kan anvende optimalt.

På kurset lærer du meget om indlæring af lyde i det danske sprog, og du lærer hvordan du skal indlære disse lyde på en helt naturlig måde i naturen og med dyr. Der vil være videoer, som viser, hvordan du kan gøre.Du behøver ikke at have et dyr, da øvelserne vil blive forklaret med naturen som udgangspunkt, og derefter kommer der nogle eksempler på, hvordan du også kan bruge dyr i læseindlæringen.Jeg har to læsehunde og en hest, som jeg bruger til formålet. En familiehund, et marsvin med videre er også en mulighed, hvis du er forælder og skal øve med barnet hjemme.

Sådan forvandlede Læs Naturligt min læseundervisning

Jeg er inspireret af Alkalær systemet (som er en forkortelse af: Alle kan lære at læse), og jeg har arbejdet som privatunderviser med Alkalær i en årrække. Hver dag mødte jeg børn, som havde lavet diverse stategier for at skjule, at de havde et læseproblem. Det kunne være læse lynhurtigt, så man ikke kunne høre at de læste forkert, eller de gættelæste, hvilket er den direkte vej for en ordblind til ikke at lære at læse, de var urolige, når deres negative læseoplevelser blev aktiveret, de kunne blive provokerende, frække, trække tiden ud for at undgå at møde det, de troede var for svært. De læste fremad i teksten, fordi de var så bange for, at der kom et ord længere fremme, som de ikke kunne læse, hvilket resulterede i, at de hverken kunne læse det ord, som de var i gang med eller det lange ord længere henne i teksten.

Med Læs Naturligt kommer børnene væk fra en undervisning, der har givet dem negative læseoplevelser, og de møder læseindlæringen helt fra bunden i en helt anden og aktiv sammenhæng, hvilket giver dem mod på læseindlæringen igen.  

På kurset lærer du blandt andet øvelser til indlæring af lydene i naturen, du lærer, hvordan du får de ordblinde med en dårlig kortidshukommelse til at huske stavelser og dermed komme videre med læsningen.

Ja – du kan godt glæde dig til succes for de børn, som du skal lære at læse.

100% værdi hvis du kan kende det her hos barnet/den unge

 • Kan ikke læse
 • Har svært ved at anvende de digitale hjælpemidler
 • Opgivende
 • Lavt selvværd
 • Ingen motivation
 • Har ikke lyst til at komme i skole
 • Urolig
 • Skjuler læseproblemet
 • Bliver ofte forstyrrende
 • Bliver ofte meget vred
 • Er meget i forsvarsposition
 • Hader lektier
 • Bliver ked af det

En rejse på 4 uger gennem overskuelige læringsmoduler

1. Modul 

Introduktion til Læs Naturligt. Du lærer de første 3 læseindlæringtrin med ideer til læseindlæringen i naturen og med dyr.

2. modul

Du lærer de næste 3 læseindlæringtrin trin 4-6 med ideer til læseindlæringen i naturen og med dyr.

3. modul

Du lærer de næste 3 læseindlæringtrin trin 7-9 med ideer til læseindlæringen i naturen og med dyr.

4. modul

Du lærer de sidste 3 læseindlæringtrin trin 10-12 med ideer til læseindlæringen i naturen og med dyr.

JUBII Du kan nu lære alle børn at læse lydrette ord helt naturligt!

Hvad kan du forvente, når du følger kurset: Læs naturligt?

På kurset lærer du læseindlæringsteknikken trin for trin, og du lærer, hvordan du kan indlære disse trin på mange forskellige sjove og motiverende måder i og med naturen. Derudover lærer du teknikker, som kan give børnene motivation og bibringe dem tabt selvværd i forhold til at lære at læse.

Dette kursus giver dig al min viden indenfor dette nye koncept i nemme overskuelige portioner, som du kan anvende umiddelbart efter kurset.

Sådan foregår kurset

Kurset foregår online som almindelig undervisning

Det betyder, at du kan deltage hjemmefra, og at du kan spørge mig, hvis der er noget, som du skal have uddybet. Efter undervisningen får du tilsendt optagelsen, som du kan se igen og igen.

Kurset foregår hver mandag klokken 19.00 live

Det betyder at du får et fællesskab med andre deltagere og direkte adgang til mig.

Kurset foregår over 4 uger.

Det betyder, at du får materialet i overskuelige portioner og ikke bliver overvældet.

 1. Du køber kurset.   
         
 2. Du får tilsendt login-oplysninger.
 3. Kurset foregår hver mandag klokken 19.00 live på Zoom, som er nemt at bruge.
 4. Vi har en facebookgruppe til support og udveksling af erfaringer i fælleskabet.

Skal du være den næste til at hjælpe ordblinde og læsesvage børn og unge til et liv fyldt med gode læseoplevelser?

LÆS NATURLIGT

Normalpris 2997,- kroner + moms

Historien bag: Læs Naturligt

Mit første barn – en pige, som er voksen nu, havde store læseproblemer i sin skolestart. Jeg er uddannet lærer i 1990, men dengang lærte man intet om læsevanskeligheder på seminariet. Her lærte vi blot, hvordan vi underviste børn, der havde flair for at læse. Jeg var fortvivlet og jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre. Hver dag forsøgte jeg at lære min datter at læse med de bøger, som hendes lærer havde givet hende med hjem, men de var alt for svære, og det jeg fik ud af det var en sur og vrangvillig pige. Heldigvis fik jeg mulighed for at komme på kursus hos Jørgen Nygaard Markussen, som har skrevet: Hjemme i fonemernes verden, da min datter var i slutningen af indskolingen. I dag har hun taget en mellemlang uddannelse og læser og skriver forrygende, hvilket jeg ikke havde turde håbe på med den læsestart, som hun lagde ud med.

Siden min datter var lille, har jeg altså været meget optaget af læseindlæring og for at hjælpe de børn, som ikke har umiddelbart flair for at lære at læse og skrive.

Derfor blevet uddannet læsevejleder i 2007 og Alkalærunderviser i 2017. I 2019 blev uddannet registreret psykoterapeut. Det er mine viden og erfaringer fra denne udddannelse, som jeg bruger, når jeg underviser i, hvordan børn som har mistet motivationen for at lære at læse får motivationen tilbage.

Har du nogle spørgsmål?

Er kurset pengene værd?

Når du deltager på Læs naturligt vil du opleve at du sparer rigtig meget tid, da dine elever eller dit barn får så meget motivation, at du ikke behøver at trække dem hen til opgaverne længere.

Det er altid rart at lykkes som lærer eller forælder, og det garanterer jeg, at du gør, hvis du følger mine læsetrin og øvelser.

Kan kurset virkelig give mig værdi, når det er så billigt?

Jeg har valgt at gøre det første kursus så billigt, fordi jeg gerne vil have at min læsemetode opdages. Derefter kan jeg lære så mange som muligt at blive uovertrufne læseindlærings-undervisere. 

Hvad nu hvis jeg ikke har mulighed for at følge forløbet lige nu?

Det er bedst at være med online, så du kan spørge om alt det, som du er i tvivl om. Er der en enkelt gang, hvor du ikke kan deltage, så skal du huske, at du modtager alle optagelserne, så du kan se dem lige når det passer dig.

Hvad hvis jeg har prøvet alle mulige læseindlæringsmetoder før, der ikke har virket på ordblinde?

Denne læseindlæringsmetode har også fokus på at arbejde med motivationen. Det er det der gør den unik. Derudover indeholder kurset også nogle anderledes udendørs ideer, som du ikke har mødt før, og som er helt fantastiske til at arbejde med de udfordringer som ordblinde og læsesvage også kan have som fx problemer med korttidshukommelsen.

Jeg har før købt online kurser, og jeg synes ikke, det var særlig godt.

Jeg kan godt forstå din bekymring. Der er mange udbydere af kurser, og det er ikke alle, der er lige grundige. Jeg er derimod super dedikeret til din og børnene/de unges succes.

Der foregår så meget i mit liv lige nu, og jeg er ikke sikker på, det er det rette tidspunkt.

Det kender jeg godt. Heldigvis kan du se optagelsen igen, når du igen har overskud til at give læseindlæseindlæringen et ordentlig skub.

Hvad gør jeg, hvis jeg fortryder mit køb?

Du har 1 uges tilfredshedsgaranti. Dvs. du kan være med den 1. uge og opleve undervisningen. Derefter kan du beslutte dig for, om du vil fortsætte forløbet ud. Det gør det helt sikkert for dig at melde dig til. Du skriver blot en mail til mig så refunderer jeg dit køb.

Kender dig ikke Hvordan ved jeg, at du er den rette til at hjælpe mig?

Der er ingen læsevejleder, som har lavet et lignende koncept med udgangspunkt i naturen før, som virker så godt, så derfor er det rigtigt at vælge mig. Du vil også kunne overføre ideer til noget anderledes undervisning i andre fag både som lærer og forælder.

Skal du være den næste til at hjælpe ordblinde og læsesvage børn og unge til et liv fyldt med gode læseoplevelser?

Så send en SMS til 21648368

Udtalelser

Kære Bente

Mange tak for del i din viden, hvor du som en glad underviser har delt med os på holdet, din viden om, hvordan du griber det an, når andre mennesker, store som små, har problemer med at læse.

Det har for mig været et godt – og let at gå til program, både når du har fortalt, og i de små videoer, hvor du har vist din undervisningsform. Der har også været gruppearbejde, og fokus på hukommelse med genfortælling af historier.

For mig har kurset været let tilgængeligt, fyldt med ny viden, og i en form som var tiltalende og til glæde.

Mange tak Bente

De kærligste hilsner

Ulla Thing

🙏🏼   Stor tak for et godt kursus ‘LæsNaturligt’.   Det har været inspirerede og motiverende.  Kurset gav viden og ikke mindst brugbare praktiske og konkrete faglige input ift læsevanskeligheder 👍🏼.
Det har været en fornøjelse at deltage og de praktiske øvelser og små videoer var rigtig gode – til både at forstå og omsætte viden om børn i læsevanskeligheder.

Tak til dig Bente 🙏🏼

Kh Isabella

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV