Nu springer læsekurset “Læs Naturligt” ud

Vær med på det første onlinekursus 
Her skal jeg lige finde ud af, om alting fungerer optimalt, som jeg har tænkt mig.

Derfor rabatpris!

Læs Naturligt – lydrette ord. Online mandage den 7.6 +14.6 +21.6 + 28.6 klokken 19.00 – 21.00

Lær alle børn at læse i og med naturen. Onlinekurset indeholder masser af videoer med ideer til, hvordan øvelserne kan udføres udendørs i skoven, på legepladsen, med dyr og så videre.

Nyhedspris indtil 6. juni 2021: 997,00 kr. + moms

Normalpris: 2.997 kr. + moms.

Du sparer 2000,00 kr. + moms

Klik på træet herunder. Læs mere og tilmeld dig

På onlinekurset lærer du:

  • Du lærer et nyt læseindlæringsystem, som hedder “Læs Naturligt” – lydrette ord. Læs Naturligt har sin egen læsetrappe. Jeg er meget inspireret af Alkalærs lydlige metode, og du kan supplere med Alkalærs materialer på nogle af læsetrinene. 
  • Du lærer ” Den Naturlige Læsetrappe” Her lærer børn at læse og skrive med øvelser, som foregår aktivt udendørs i og med naturen.
  • På online kurset bliver du holdt i hånden hele vejen, og efter kurset har du lært at undervise dit barn eller dine elever, så alle lærer at læse – også ordblinde.
  • Du lærer hvorfor ordblinde børn og børn med læsevanskeligheder meget nemmere kan bruge de digitale hjælpemidler optimalt, når de har lært de basale lyde og lydregler i det danske sprog.
  • Du lærer enkle øvelser til, hvad du skal gøre, hvis dit barn mister motivationen til at læse, til at komme i skole og så videre

Klik på træet herunder. Læs mere og tilmeld dig

Fortsættelse af historien: Teo lærer at læse i og med naturen

Lea står og kigger ud ad vinduet. Regnen siler ned over trillebøren, som er fuld af græs. Hun fik den ikke tømt i går. Lea kan mærke halsen som snører sig sammen, fordi gråden ikke må passere forbi og vise sig i hendes øjne. Lea er bekymret for sin søn Teo. Teo går i 3. klasse, og han hader at komme i skole. Denne morgen er det den samme komedie. Teo vil ikke ud af sengen, han siger, at han har ondt i maven og han har også kvalme, men Lea får ham alligevel ud ad sengen denne morgen, ja hver eneste morgen med opmuntrende ord og ved at love ham noget lækkert, når han kommer hjem fra skole.

Alligevel kan Lea ikke holde ud at se på Teos kropssprog om morgenen, skuldrene er fremadbøjede, hovedet er bøjet og hans skridt er så sløve som en lad teenagers, skønt han blot er 9 år. Teo hader at komme i skole.

De mødes ved morgenbordet. Lea prøver at snakke med sin søn, om hvad der er galt hver eneste morgen, men Teo kan ikke forklare det, og sådan går dagene.

Lea har snakket med skolen om Teos mistrivsel, og han har da også store faglige vanskeligheder, for Teo kan ikke læse- ikke et ord. Nogle ord kan han genkende, men det er meget få ord som fx ordene: og, bi og Teo.

Lea tænker meget over sin søns sociale liv. Hun synes nemlig aldrig, at han har kammerater med hjemme længere, og når hun spørger Teo. Hvem har du været sammen med over i skolen i dag svarer Teo:” Ikke nogen.” Og når hun spørger: ”Skal vi ikke invitere nogen med hjem i dag?” siger Teo: ”Nej. Det har jeg ikke lyst til!”

Skolen indkaldte til møde for nyligt. De havde lavet den nationale ordblindetest på Teo. Han blev erklæret ordblind. Teo fik resultatet af testen at vide af en lærer i skolen, hvorefter der blev indkaldt til møde med Teos forældre. Lærerne snakkede om IT- hjælpemidler, adgang til NOTA og specialundervisning, men Lea snakkede om trivsel. Det var som om lærerne troede, at specialundervisningen var løsningen på Teos trivselsproblem. Lea tvivlede. Nu et stykke tid efter testen er Teo blot blevet meget doven. Hver gang han skal lave noget med en bog siger Teo blot:” Jeg er ordblind, så det kan jeg ikke finde ud af”- og det med at komme ud af sengen om morgenen, er blevet endnu mere besværligt efter Teo er blevet konstateret ordblind.

Teo hører vækkeuret i det fjerne. “Øv. Drømmen var lige så god.” Teo havde lige været en af heltene i sit nyeste computerspil.

———–

Teo kigger rundt i værelset, der er ikke et stykke legetøj nogen steder. Han bruger nemlig det meste af sin fritid på spil på sin IPad og på sin computer. Der er ingen bøger i sigte på værelset, for Teo hader bøger.

Teo kommer til at tænke på sit mandagsskema. Tanken falder på natur/teknologi timerne, der bliver han altid hentet af Helle, fordi han skal til specialundervisning. Han hader specialundervisning. Det værste er at gå fra sin plads ved vinduet og hen til døren, hvor Helle venter. Han kan allerede mærke de andres øjne, der følger ham over gulvet, han kan høre deres fnis og han kan se deres kropssprog, der fortæller ham, at de synes, at han er dårlig.

Teo er ikke engang kommet ud af sengen endnu her mandag morgen, men pludselig kan han mærke at det trykker lige under ribbenene i midten af maven. Det gør ondt. Han kan også mærke en trykken for brystet. Moar, råber Teo

Da mor kommer ind ad døren, kan Teo godt se på hende, at hun er træt, men der er også noget ved hende der gør, at Teo får et strejf af tanken: ”Hun tror ikke på mig!”

Teo siger alligevel: Jeg har det dårligt mor, og mor siger som sædvanligt: NU må du lige komme op lidt Teo, og se hvordan det går. Men Teo kan jo mærke, at han er syg, så han bliver ved med at fortælle, at han er syg, indtil mor siger, at hun kan købe lidt slik på vejen hjem, og så kan de hygge lidt med spil efter skoletid. Det lyder så hyggeligt, at Teo trods mavesmerter får sig kæmpet sig ud af sengen.

Da Teo skal ud i bilen tiltager mavesmerterne, og han kan mærke at mor er bekymret og usikker på, hvad hun skal gøre. Teo har som sædvanlig svært ved at sige farvel til mor, for skolen er bare helt uoverskuelig.

Fysiske symptomer når der er psykiske udfordringer

Som registreret psykoterapeut har jeg arbejdet en del med børn og unge med læsevanskeligheder, hvor barnets fysiske symptomer udspringer af læsevanskelighederne. På kurset: “Læs Naturligt” lærer du et par teknikker, så de daglige følelsesmæssige fysiske symptomer kan forsvinde.

Bente Vinther

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV