Hvis du tror, at nogle børn ikke kan lære at læse, så tager du fejl

“Læs Naturligt 1 – lydrette ord” er snart færdig. Lær alle børn at læse i og med naturen.
  • Jeg har optaget alle videoer, men nogle mangler lige at blive redigeret og sat ind i min PowerPoint
  • Læs Naturligt er en læseindlæringsmetode, hvor al læring foregår i og med NATUREN.
  • Du kan supplere Læs Naturligt med materialerne fra Alkalær. 
  • Datoer for de første kurser kommer snart!
  • Læs nedenstående spændende og tankevækkende historie, som er typisk for mange af de børn, som jeg har lært at læse med min nye læsemetode uanset alder.

  • Hvis du ikke allerede har melst dig på Invitationslisten, så gør det, hvis du vil have et godt tilbud på kurset, når det snart er færdigt. Tryk på knappen “Invitationslisten” herunder.

7. maj  2021 Teo lærer at læse i og med naturen

Lea står og kigger ud ad vinduet. Regnen siler ned over trillebøren, som er fuld af græs. Hun fik den ikke tømt i går. Lea kan mærke halsen som snører sig sammen, fordi gråden ikke må passere forbi og vise sig i hendes øjne. Lea er bekymret for sin søn Teo. Teo går i 3. klasse, og han hader at komme i skole. Denne morgen er det den samme komedie. Teo vil ikke ud af sengen, han siger, at han har ondt i maven og han har også kvalme, men Lea får ham alligevel ud ad sengen denne morgen, ja hver eneste morgen med opmuntrende ord og ved at love ham noget lækkert, når han kommer hjem fra skole.

Alligevel kan Lea ikke holde ud at se på Teos kropssprog om morgenen, skuldrene er fremadbøjede, hovedet er bøjet og hans skridt er så sløve som en lad teenagers, skønt han blot er 9 år. Teo hader at komme i skole.

De mødes ved morgenbordet. Lea prøver at snakke med sin søn, om hvad der er galt hver eneste morgen, men Teo kan ikke forklare det, og sådan går dagene.

Lea har snakket med skolen om Teos mistrivsel, og han har da også store faglige vanskeligheder, for Teo kan ikke læse- ikke et ord. Nogle ord kan han genkende, men det er meget få ord som fx ordene: og, bi og Teo.

Lea tænker meget over sin søns sociale liv. Hun synes nemlig aldrig, at han har kammerater med hjemme længere, og når hun spørger Teo. Hvem har du været sammen med over i skolen i dag svarer Teo:” Ikke nogen.” Og når hun spørger: ”Skal vi ikke invitere nogen med hjem i dag?” siger Teo: ”Nej. Det har jeg ikke lyst til!”

Skolen indkaldte til møde for nyligt. De havde lavet den nationale ordblindetest på Teo. Han blev erklæret ordblind. Teo fik resultatet af testen at vide af en lærer i skolen, hvorefter der blev indkaldt til møde med Teos forældre. Lærerne snakkede om IT- hjælpemidler, adgang til NOTA og specialundervisning, men Lea snakkede om trivsel. Det var som om lærerne troede, at specialundervisningen var løsningen på Teos trivselsproblem. Lea tvivlede. Nu et stykke tid efter testen er Teo blot blevet meget doven. Hver gang han skal lave noget med en bog siger Teo blot:” Jeg er ordblind, så det kan jeg ikke finde ud af”- og det med at komme ud af sengen om morgenen, er blevet endnu mere besværligt efter Teo er blevet konstateret ordblind.

Teo hører vækkeuret i det fjerne. “Øv. Drømmen var lige så god.” Teo havde lige været en af heltene i sit nyeste computerspil… historien fortsætter i næste nyhedsbrev

Følg med i historien om Teo og Lea i næste nyhedsbrev 

Kan du genkende noget fra historien om Teo og Lea i dig og din hverdag eller i din arbejdshverdag?

Lea er i en hverdagssituation, der forståeligt nok skaber bekymring i hende i forhold til sin søn Teo.

Forældrene til et barn, der ikke kan læse, er som regel dybt bekymrede. Hvordan ser mit barns fremtid ud? Får mit barn noget ud af at være i skolen? Får mit barn nogensinde et job, som det er glad for? Hvordan ser fremtiden ud i det hele taget for mit barn? Er det fint at anvende digitale hjælpemidler? Var det ikke bedre at mit barn lærte at læse?

Bekymringer og spørgsmål er der nok af i de familier, hvor barnets læsning ikke bare kører på skinner.

Deltag på kurset Læs Naturligt og lær dit barn, eller de børn du underviser at læse. Du skal bare følge de enkle sjove læsetrin i “Læs Naturligt”, så kan du lære alle at få motivationen tilbage og lære at læse. 

“Læs Naturligt Læsetrappen –  Lydrette ord” er den læsetrappe som du lærer at følge, så du kan lære alle børn at læse.

Nåede du ikke at komme med på sidste onlinekursus i “Tegneterapi til børn”, så er muligheden her igen stadigvæk til unik forårspris.

2 pladser tilbage, så skynd dig.

Tegneterapi er en fantastisk metode til børn.Metoden er også meget velegnet til børn med læseproblemer og de negative oplevelser, der kan følge med læseproblemet.

Hvornår er det? 

Datoer: 20.5, 27.5, 3.6 og 10.6. 

Tidspunkt: Klokken 19:00-21.00 

Normalpris 2997,-kroner

Forårstilbud 1200,- kroner

Tryk på linket og læs mere om onlinekurset

Jeg glæder mig til at se dig online

Bente Vinther

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV