Grubler du over noget?


Påsken står for døren

Påskeharen og solen titter frem, og vejrudsigten spår forrygende vejr i påske
I den forløbne weekend var jeg på naturterapeutuddannelsen i Rold Skov. Her bød vejret ikke på forårsvejr, men på regn, hagl, blæst og en smule sol. Alligevel var det fantastisk at være udenfor en hel weekend. Kurset indeholdt en masse teori og praktiske øvelser. Derudover skulle vi ligge alene i telt med god afstand til hinanden i skoven. Det var så hyggeligt at være der alene midt i skoven, midt i skovens lyde og med en fuldmåne der skinnede lystigt helt igennem teltdugen.


Øvelsen med at ligge alene i telt gik ud på at være bevidst om ens måde at tænke på. Tænker jeg positivt om situationen, eller tænker jeg negativt om situationen. Havde jeg tænkt, at det var uhyggeligt at være alene i skoven, så ville det have været uhyggeligt, men det gjorde jeg ikke- heldigvis. Derfor fik jeg en positiv og behagelig oplevelse. 
Det får mig til at tænke på de børn og voksne, som kommer her til psykoterapi i forhold til bekymringer. De bekymrer sig så meget, at bekymringen fylder hele dagen. Bekymringer kan være “Bare der ikke sker mor og far noget. Tænk hvis de dør på vej til arbejde” eller for voksne “Mon mit barn bliver drillet i skolen igen i dag?” Faktisk kan bekymringer være meget uhensigtsmæssige. Tænk på en forælder der altid er bange for, at det lille barn falder og slår sig. Konstant er øjnene rettet mod barnet og armene klar til at gribe.
Et sådant barn læser kropssproget hos forælderen således: “Det er farligt, det jeg laver”, og så falder barnet. 
    

Det kan faktisk ikke betale sig at være bekymret, for ingen kan se ud i fremtiden eller forhindre fremtiden, så hvorfor bekymre sig? Lev i nuet og skab kræfter til at klare opgaven og handle, når livet er svært. I den metakognitive terapi lærer man at holde op med at bekymre sig/at gruble ved at rette opmærksomheden udad med sanserne fx lytte efter lyde i det rum, man er i, når grublerierne kommer. Derudover skal der indføres kun 1 times grubletid om dagen på et bestemt tidspunkt. PRØV DET- det virker. Behandlingsformen EFT er også velegnet til grublerier.  


Lad være med at gruble for længe, men tilmeld dig Invitationslisten herunder, hvis du har interesse i læsevanskeligheder.

Læs Naturligt 2021 Invitationslisten
Kender du et barn/en ung, som har mistet lysten til at lære at læse, og selvværdet i forhold til læsning er helt i bund. Du har prøvet alt for at hjælpe, men intet er lykkes.
Jeg er ved at udvikle et unikt kursus i læseundervisning, som hedder “Læs Naturligt”. Kurset bygger på mange års erfaring med læsesvage børn. Først som læsevejleder i folkeskolen, siden som Alkalær privatunderviser, hvor jeg har eksperimenteret med de mange intelligenser især udendørs. Herigennem har jeg fundet nye tilgange til læseindlæring, som virker fantastisk. Det er disse opdagelser, som jeg vil dele med dig på kurset. Det der er anderledes ved denne læsemetode er de mange forslag til udendørs aktiviteter i naturen og eventuelt med dyr på de enkelte trin i læseudviklingen. Få løbende at vide, hvor langt jeg er nået med Læs Naturligt ved at melde dig på Invitationslisten. Alle på Invitationslisten får et godt tilbud til det allerførste kursus.
Tryk her: 👉  INVITATIONSLISTEN

Online kursus i “Tegneterapi til børn” torsdage i april/maj


👉 Det er helt fantastisk, som der er interesse for onlinekurset “Tegneterapi til børn”
Mandagsholdet, som starter den 12. april er helt fyldt
👉 Jeg er blevet nødt til at oprettet et onlinehold mere med start TORSDAG AFTEN den 15.4, så alle kan få en plads.👉 Tryk på linket herunder, hvis du også vil med.
Du skal nok ikke gruble for længe, hvis du også vil med på kurset her i foråret 😃
Jeg vil også være med tryk her: 👉  Tegneterapi til børn

Påsketid betyder i min familie også traditioner blandt andet med at gemme påskechokoladeæg i haven påskedag. Så går jagten efter påskeæg. Man må kun hente et æg ad gangen og lægge påskechokoladeægget i den fælles opsamlingskurv, inden jagten på det næste æg går ind. Det sjoveste ved denne leg er, at vi kan aldrig finde dem alle sammen igen. Til sidst må vi opgive og dele påskeæggene mellem os uden det/de bortkomne chokoladepåskeæg. Pludselig når jeg river blade eller lignende i fx efteråret, så dukker det bortkomne æg op ud af det blå og minder mig om den dejlige påsketid.

Så er der vist kun tilbage at ønske dig en fantastisk og positiv påske uden grublerier


De bedste påskehilsner
Bente Vinther  

Vinthers

Øster Lemvej 5

6940 Lem

Tlf.: 2164 8368

kontakt@vinthers.net

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

NYHEDSBREV