Zoneterapi

Fødderne afspejler et nøjagtigt kort over din krop. Påvirkes de forskellige reflekszoner på fødderne med tryk hjælpes kroppen til igen at få flow i de områder, som har underskud af energi. Således stimuleres kroppen til at kunne anvende sine egne selvhelbredende kræfter. I kroppen findes energibaner (meridianbaner), som kan have for meget eller for lidt energi. Zoneterapien hjælper disse energier til at at fungere i harmoni med lige meget energi til alle områder i kroppen.

Selve behandlingen

Zoneterapi er en behagelig behandlingsform, hvor du rigtig kan forkæle dig selv. Under behandlingen kan man opleve at man falder i søvn eller næsten i søvn. Ind imellem vil jeg finde ubalancer i kroppen og så vil det såkaldte reflekszoneområde være ømt. Zoneterapi vedligeholder et godt helbred og kan fjerne ubehagelige symptomer ved diverse sygdomme. Behandlingen starter med at afklare dit formål og forventninger til behandlingen afklares. Jeg laver en ganske kort metaanalyse på dig. Her ser jeg blandt andet på fysisk aktivitet, søvn, kost, psykiske påvirkninger, fysiske påvirkninger m.m. (En fuld metaanalyse er altid at anbefale i sammenhæng med andre behandlingsformer). Efter denne samtale har jeg et godt fundament at starte behandlingen på. Hele behandlingen tager cirka 75 minutter.

Hvis du har en lægeligt stillet diagnose, kan du, som medlem af Sygeforsikringen "danmark", få tilskud til zoneterapi hos mig, da jeg er registreret alternativ behandler (RAB).

Zoneterapiens effekt

Zoneterapien kan blandt andet afhjælpe:

  • Fordøjelsesproblemer
  • Skulder, ryg og nakke smerter
  • Hovedpine/migræne/svimmelhed
  • Hyppige infektioner
  • Hormonelle problemer
  • Luftvejslidelser
  • og meget mere samt forebyggelse af sygdomme

Jeg kombinerer også tankefeltterapi og zoneterapi, hvis jeg vurderer at en sådan behandling vil give et optimalt resultat.

Zoneterapiens historie

Zoneterapi er en gammel behandlingsform, der har rødderne flere tusinde år tilbage til Kina samt andre lande i østen, de Nord- og Mellemamerikanske indianere og Ægypten. ”Tilsyneladende er zoneterapi en arketypisk form for terapi, der findes overalt på kloden. Ingen kultur kan hævde at have opdaget/udviklet zoneterapi, fordi forskellige former for arbejde på fødderne for at påvirke helbredet har været brugt siden tidernes morgen”. (Issel, Christine, 1993. “Reflexology Art, Science & History”. New Frontier Publishing.)