Nyhedsbrev – August 2016

Nye tiltag i klinikken og Hvorfor virker positive tanker ikke altid?

 

Klinikken

I juli måned har jeg lagt en del af mit arbejde i det praktiske omkring klinikken. Jeg har malet den og fået sat et ny vindue i og er super glad for resultatet!

Derudover har jeg arbejdet lidt med klinikkens navn. Hvorfor nu det? Jo – jeg gjorde mig nogle erfaringer med, at navnet Vinthers Holistiske Klinik ikke var så velvalgt, da ordet holistisk bliver fortolket meget individuelt. Så efter at have lavet min egen lille ’brugerundersøgelse’ hos en række klienter, har jeg ændret navnet til Vinthers Alternative Klinik. Så tak for hjælpen til jer, der har bidraget!

Jeg når stadig så vidt muligt rundt om det hele menneske i min klinik. Jeg benytter mig af forskellige arbejds- og behandlingsmetoder, som anskuer problematikker fra forskellige vinkler og hører ofte fra dem, jeg behandler, at de på den måde får et helt andet udbytte af behandlingerne hos mig. På den måde er klinikken ikke blevet mindre holistisk og jeg glæder mig til at byde dig indenfor i de nye opfriskede omgivelser.

 

Positive tanker – er det nok?

Der er delte meninger omkring, hvorvidt positive tanker hjælper på et gladere livssyn og det forstår jeg godt. Hjælper det at tænke sig til en mere positiv tilværelse? Det har i flere årtier været en af opskrifterne på at få det bedre, men nu viser undersøgelser, at det ikke nødvendigvis gør en gladere at tænke positivt.

Har man fx et lavt selvværd viser undersøgelser, at man faktisk kan få det værre af at gentage positive sætninger dagligt. Mange går rundt med et lavt selvværd og har grundlæggende en følelse af, ikke at være værd at elske. I den sammenhæng kan det forstærke en negativ selvfølelse at ’tvinge sig selv’ til at tænke positivt, da vores grundlæggende følelser omkring os selv ikke lige sådan er til at flytte på.

 

Hvad gør jeg så?

For at komme bagom vores grundlæggende følelser og flytte på dem skal gamle negative erindringer synliggøres og vi skal ind i dem. Det er en vanskelig opgave at løse selv og der kan fx tankefeltterapien (TFT) være en rigtig god hjælp for os. Med metoden er det muligt at forløse de negative tanker. Ofte er 5 behandlinger nok til at forløse konkrete negative tanker omkring os selv og få dem til at forsvinde helt ud af vores system. I nogle tilfælde skal der flere behandlinger til, men de fleste bliver forbløffede over, hvor hurtigt og effektivt tankefeltterapi virker. Målet er at højne dit selvværd og at du bliver glad for dig selv. Se mere på www.vinthers.net

Selvnedvurdering der skal behandles, er også forældre, som ikke synes, de har gjort det godt nok, når deres børn ikke lykkes eller har det svært. Behandling af både forældre og børn har givet forbløffende gode resultater og markante fremskridt for børnene.

I TFT-behandlingen lærer du teknikker til at øge dit selvværd ved at arbejde med de negative tanker, der fastholder det lave selvværd. Som tankefeltterapeut kan jeg hjælpe dig med at se på disse tanker og negative oplevelser og på den måde kan behandlingen gå i gang.

Behandlingen foregår således:

Den der skal behandles indstiller sit tankefelt på en ubehagelig oplevelse fx i forbindelse med lavt selvværd. Det kan fx være en oplevelse, hvor man har noget på hjerte i en meget vigtig sammenhæng, men ikke får sin mening sagt. Det at man ikke får sagt sin mening i den givne sammenhæng har vidtrækkende konsekvenser i hverdagen fremover. Det gælder om at finde det øjeblik, hvor man ikke får sagt sin mening. Øjeblikket kaldes en UDIN. I tankefeltterapi defineres en UDIN som en oplevelse som er Uventet, Dramatisk, Isolerende og Nul strategi. Et eksempel kunne være. Du har fundet en optimal løsning på et problem på dit arbejde, du sidder til møde med mange kolleger og en kollega kommer med en anden men dårligere løsning end din, men du siger ingenting for den anden kollega er i dine øjne meget dygtigere, mere anset, klogere end dig. Du sidder på spring og vil så gerne fremlægge din løsning, men gør det ikke. Det er Uventet- du havde ikke regnet med andre forslag end dit. Det er Dramatisk- du sidder på spring og vil sige noget, men tør ikke, det er Isolerende- du har ingen at sige det til, der er ingen løsning (Nul strategi) – du må bare æde din kollegas dårlige forslag, fordi du ikke tør fremlægge og tro på, at de andre kan lide dit forslag.

Når denne UDIN er behandlet ved hjælp af tankefeltterapi hjælper tankefeltterapeuten dig tilbage til den første oplevelse du havde i dit liv, hvor du ikke turde fremlægge noget som var vigtigt for dig.  Det kan være overraskende for mange at disse oplevelser ofte er foregået i barndommen, og det er disse oplevelser, der skal behandles. Når den oprindelige oplevelse er forløst, vil man ikke trigges af oplevelser, der ligner mere og selvværdet er højnet.

Derudover kan vi eventuelt også se på dine udfordringer med en matasundhedsanalyse, hvor vi hurtigt og effektivt kan finde frem til oplevelser, som har ført til selvnedvurderingsfølelserne omkring dig selv. Det er et analyseskema, hvor vi også kan se på din livsstil. Lever du, som du gerne vil? Er der er nogle ting, du har lyst til at ændre og være bedre ved dig selv, så dit selvværd også kan få et boost på den måde?
Hos mig kan du tage et forløb omkring selvværd. Jeg har alle typer af mennesker i mange aldre i behandling.Selvnedvurdering der skal behandles, er også forældre, som ikke synes, de har gjort det godt nok, når deres børn ikke lykkes eller har det svært. Behandling af både forældre og børn har givet forbløffende gode resultater.

Jeg har erfaring med, at det bedste udbytte opnås ved et mindre forløb frem for enkelte behandlinger og har derfor rabat på fem behandlinger. Derudover har jeg i august 2016 et tilbud, hvor du kan få en metasundhedsanalyse med i dine fem behandlinger.

 

Vejen til et bedre selvværd

1 x tankefeltterapibehandling behandling                                                              Kr. 700,-

1 x metasundhedsanalyse                                                                                         Kr. 600,-

5 behandlinger med tankefeltterapi                                                                         Kr. 2.500,-

5 x tankefeltterapi  + metasundhedsanalyse (AUGUST TILBUD)                        Kr. 2.500,-

 

Bente Vinther